Sposób przygotowania

drozdze rozrabiamy i odstawiamy do wyrosniecia,po czym laczymy z maka,sola i ciepla woda.Rekami maczanymi w oleju zagniatamy ciasto.Odstawiamy do wyrosniecia.Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki.Podsmazamy na patelni,lekko solimy.
Ciasto dzielimy na rowne porcje,walkujemy nadajac pozadany ksztalt,podluzny lub okragly.Nakladamy sos pomidorowy,pieczarki i posypujemy serem.Wkladamy do nagrzanego piekarnika.Pieczemy ok.15-20 minut w temperaturze 180 stopni

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    dawno nie jadłam pizzy
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    takie ala zapieknaki:) świetne:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !