Sposób przygotowania

Twaróg rozgnieść widelcem i zmiksować ze śmietaną i sokiem z cytryny.Masło utrzeć z żółtkami i cukrami.Dodawać stopniowo masę serową- wymieszać z ubitą pianą z białek , budyniem i skórką pomarańczową kandyzowaną(1 opakowanie). Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć ciasto i potem masę serową. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około 50 minut. Ostudzone ciasto można udekorować polewą czekoladową i kolorowymi cukierkami.
Wykonanie spodu:masło utrzeć z żółtkami i cukrami na puch.Dodać przesiane mąki z proszkiem,startą skórką z cytryny dokładnie wymieszać i połączyć z ubitą pianą z białek.

Komentarze

  • 5
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Składniki na masę serową zaczynają się od twarogu do budyniu. Składniki na ciasto zaczynają się od 12 dkg masła do skórki z cytryny.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    uwielbiam serniki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    ajres

    smakowity
  • 2
    original
    Opublikowano

    ajres

    smakowity
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    oj, chyba jest tak samo pyszny jak i ładny!
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    piękny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !