Sposób przygotowania

Z mąki , cukru, masła,proszku do pieczenia, cukru waniliowego ,jajka zagnieść ciasto ,włożyć do lodówki na 30 minut , po czym wyłożyć nim dno tortownicy. Z cukru , orzechów , masła, mąki, jajka utrzeć krem i wyłożyć go na ciasto,posypać bułką tartą.Utarte jabłka wymieszać z cukrem i cynamonem, ułożyćna kremie.Piec 45 minut w 180 stopniach.W tym czasie podgrzewać miód, śmietanę i masło, aż masa zgęstnieje.Dodać mąkę , posiekane migdały i wymieszać.Polewę wyłożyć na ciasto i zapiekać 15 minut .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    by się przydały ilości składników....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !