Sposób przygotowania

Kapustę obieramy z wierzchnich liści(zostawiamy).W dużym garnku zagotowujemy wodę.W głąb kapusty wbijamy wielki widelec i zanurzamy kapustę w garnku.Trzymamy parę chwil.Kapustę wyjmujemy do miski i odcinamy pojedyńczo liście.Mięso wyrabiamy z jajkiem,przyprawami,dodajemy ugotowany na sypko ryż.Układamy liść,zcinamy lekko grubszą część i nakładamy farsz.Zwijamy.Gotowe gołąbki układamy w garnku wyłożonym zdjętymi z wierzchu liśćmi.Podlewamy wodą z dodatkiem rosołka i dusimy do miękkości na wolnym ogniu.Na koniec można zaprawić sosem pomidorowym ale z młodej kapustki najlepsze są takie właśnie czyste.Smacznego.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !