Sposób przygotowania

Zagotuj mleko ze szczyptą soli, wodą i masłem. Wsyp mąkę. Energicznie mieszając, gotuj, aż ciasto zbije się w kulę i zacznie odstawać od ścianek garnka. Zdejmij z ognia i przestudź. Wbijaj po jajku i dokładnie ucieraj. Rozgrzej olej. Ciasto nałóż do szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki. Pergamin potnij w kwadraty. Na każdy wyciśnij ciasto w formie ósemek. Papier odwróć i szybko wkładaj na rozgrzany olej tak, aby ciasto było pod spodem. Smaż, a gdy ciasto samo będzie odchodziło od papieru, usuń go.
Lukier: Szklankę cukru pudru utrzyj z sokiem z cytryny. Zimne ciastka polej lukrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !