Sposób przygotowania

Na patelni teflonowej podgrzewamy cukier z wodą aż uzyskamy karmel.Płynny karmel rozlewamy do niedużych żaroodpornych foremek.Sok pomarańczowy gotujemy aż zostanie go tylko jedna szklanka,dodajemy likier i cukier do smaku i dobrze mieszamy.Roztrzepujemy jajka z żółtkami i dodajemy do nich przestudzony sok pomarańczowy.Masę wlewamy do foremek na wierzch zastygniętego karmelu.Wstawiamy foremki do większego naczynia wlewamy do niego gorącą wodę tak aby foremki były do połowy zanurzone.Pieczemy 40 min w piekarniku w 150 stopniach.Po wyjęciu z foremek dekorujemy pomarańczą i polewamy sosem który powstanie na dnie naczynia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Pyszny deser.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !