Sposób przygotowania

Z żóltek, cukru, maki i proszku do pieczenia przygotować masę na ciasto biszkoptowe. Nastepnie ubić białka, dodać do masy i wymieszać. Jabłka zetrzeć na tarce i podsmażyć w rondelku, dodać cynamon i cukier (1/3 szklanki)oraz łyżezkę żelatyny wymieszaną z kilkoma łyzkami wody. Wymieszać jabłka. Następnie wylać część masy biszkoptowej do formy wysmarowanej tłuszczem, potem wyłożyć na to jabłka, zalać pozostałą częścią masy. Piec około 45 minut w temp 170 stopni. gdy ciasto wystygnie przygotować polewę czekoladową ( 1/3 margaryny, 6 łyżek wody , 3 łyżki cukru i 2 łyżki kakao, polać ciasto i posypać ozdobnymi cukrowymi koralikami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Robię podobną tylko zamiast żelatyny dodaję galaretkę.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bartolomeo

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    peggysue

    bajecczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    ślicznie wygląda smakuje jeszcze lepiej:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    wyśmienicie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    rewelacyjnie wygląda;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    Jak mojej babci tak samo wygląda :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    przepyszne!! :))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    rewelacja!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    rewelacja!
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    apetyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !