Sposób przygotowania

białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę dodawać powoli cukier, żółtka, mąki zmieszane z proszkiem. Cały czas wolno miksować. Rabarbar obieramy, myjemy i drobno kroimy, oprószamy mąką. Masę wylewamy na wysmarowaną olejem blachę i układamy na niej rabarbar. Pieczemy ok.40 minut w temp. 180 stopni. Po wyjęciu posypujemy placek cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Aż ślinka cieknie:) narobiłaś mi apetytu tym ciastem.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny pomysł
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    smakowity
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo mi się podoba ten przepis, na pewno go wypróbuję :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo mi się podoba ten przepis, na pewno go wypróbuję :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    przepyszne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Super proste ciasto, a takie pyszne! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !