Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki kokosowe

4.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiórki kokosowe 200 g
śmietana 30% 100 ml
masło 60 g
cukier puder 75 g
czekolada mleczna 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki kokosowe

W rondelku pogrzewamy masło i śmietanę, nie doprowadzamy do wrzenia. Wiórki mieszamy z cukrem pudrem, dodajemy do rozpuszczonego masło i śmietany, wszystko dokładnie łączmy. Z powstałej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na foli aluminiowej. Wkładamy do lodówki na ok 1h. Czekoladę rozpuszaczmy w kąpieli wodnej. Kulki nadziewamy na wykałaczki i zanurzamy w czekoladzie, układamy na folii. Wkładamy do lodówki na ok 1 h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 17.10.2012 17:25
bardzo podobają mi się
smerfetka79 02.06.2012 00:24
Muszę spróbować:)))
Jolanta40 10.02.2012 08:03
ale fajne
caralajna 09.02.2012 09:45
bounty się chowa :)
Kopiko1983 05.10.2011 06:46
Pyszne!
Koper 07.08.2011 03:45
czekolada z kokosem- proste i pyszne połączenie :)
FAFIK 10.06.2011 21:00
Pychota!
Jastinka 02.06.2011 11:52
świetne
Iwona51
Iwona51 02.06.2011 08:06
pycha
kochanyptysiu 18.05.2011 12:04
moje maluchy uwielbiaja takie cuda
Agnieszka_B 11.05.2011 18:06
pyszności:)
Gabriela7 09.05.2011 07:49
musze wypróbować
iwa643 09.05.2011 07:22
apetyczne
iziona 08.05.2011 08:22
Piękne ,a ten kokos tak kuka z środeczka ,że aż miło popatrzeć .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak