Sposób przygotowania

Kapustę płuczemy. Gotujemy w lekko osolonej wodzie, po 40 minutach odcedzamy. Zalewamy 3 litrami wody, dodajemy kostkę rosołową. Gotujemy 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy mąkę. Robimy jasna zasmażkę. Do gotującej kapusty dodajemy zimną zasmażkę, mieszamy dodajemy koncentrat. Doprawiamy do smaku.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    pyszna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    bardzo dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    uwielbiam kapuśniak :) chociaż nie dodaję do niego koncentratu pomidorowego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !