Sposób przygotowania

Włoszczyznę oraz białą kiełbasę gotujemy w lekko osolonej wodzie (ok 1.5 L wody) przez ok 15-20 min. Po tym czasie wyjmujemy kiełbasę oraz włoszczyznę i czysty już wywar zaprawiamy gotowym zakwasem żurku oraz przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Po zagotowaniu dodajemy pokrojoną w grube plastry kiełbasę. Na talerzu układamy połówki jajka i zalewamy je naszym gotowym już żurkiem.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Zurek bardzo chętnie...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pysznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    przepyszny żurek;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    uwielbiam żurek,pycha !
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    taki jest wyśmienity
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Uwielbiam żurek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszny żurek
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda wspaniale
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczny żurek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !