Sposób przygotowania

Przygotowujemy rozczyn z drożdży, ciepłego mleka, odrobiny cukru i części mąki. Gotowy odstawiamy na 30 min w ciepłe miejsce aby urosło.
Po tym czasie do naszego rozczynu dodajemy resztę cukru, jajka, żółtka i pozostałą mąkę. Wszystko to wyrabiamy na jednolitą masę, dodając rozpuszczone ale nie gorące masło oraz szczyptę soli a na samym końcu rodzynki. Przed pieczeniem wyrobione ciasto odstawiamy do wyrośnięcia.
Babkę pieczemy w temp. 200 st przez ok 45 min. Gotową lukrujemy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne jedzonko....
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetna babka;)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    jaka śliczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    piękna i na pewno smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    ładniutka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !