Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek posiekać w małą kostkę i zeszklić na tłuszczu, a następnie dodać mięso mielone i podsmażać lekko przez kilka min. Doprawić mieloną papryką. Marchew pokroić w małą kostkę. Groszek i kukurydze odsączyć z zalewy. Pietruszkę posiekać. Jarzyny dodać do mięsa i przyprawić solą i pieprzem. Po zdjęciu z ognia i lekkim ostudzeniu dodać jajko, bułkę tartą, musztardę i tabasco w celu zaostrzenia smaku. Bagietkę naciąć na wierzchu i wydrążyć. Napełnić bagietkę nadzieniem, przykryć odciętym wierzchem lub posypać tartym żółtym serem. Zapiekać owiniętą w folię w temp. ok 200 stopni przez ok 25 min.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    super na kolację
  • 3
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    super smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    genialny przysmak,jadłam podobną bagietkę z pieczarkami:-)
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    fajny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Zosia1

    smaczne danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    podoba mi się pomysł:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszna bagietka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !