Sposób przygotowania

Z kapusty przygotować liście, które należy przez chwilkę zaparzyć w gorącej osolonej wodzie. Resztę kapusty - tj. mniejsze liście poszatkować. Do rozgrzanego tłuszczu, po ostudzeniu, dodać jajko, bułkę tartą, kminek, pieprz, drobno posiekaną cebulkę i kapustę poszatkowaną. Wszystko dokładnie wymieszać. Jeżeli masa będzie rzadka, można dodać odrobinę mąki. Masę rozłożyć na liściach i uformować gołąbki. Dusić w osolonej wodzie. Podawać polane bułką na masełku.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy pomysł
  • 10
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    takich jeszcze nie jadłam
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszne jadzonko
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dla mnie to coś nowego.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny przepis na gołąbki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !