Sposób przygotowania

Masło miksujemy z cukrem pudrem i żółtkami a następnie dodajemy mąkę, i mieszamy. Dodaję 2 łyżki chłodnej wody. Formujemy kulę z ciasta, owijamy folią i wkładam do lodówki na godzinę.
Formę wysmarowuję masłem, oprószam bułką tartą, wykładam cienko rozwałkowanym ciastem (5 mm) lub wyklejam kawałakmi i pieczemy przez 20 minut, na złoty kolor, w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Po wystudzeniu, na wierzch wykładam masę kajmakową, posypuję bakaliami (żurawina, płatki migdałowe, orzechy) i zdobię polewą czekoladową.

Komentarze

  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Pięknie wygląda!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super! pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    pyszny musiał być:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    dziękuję! niby taki prosty ale...ciszył i oko i podniebienia :) zapraszam do pieczenia :*
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    piękny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Po prostu arcydzieło!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ładny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !