Sposób przygotowania

Ok 125 g cukru rozpuścić w ok 150 ml wody. Zmiksować truskawki i dobrze wymieszać z wodą z cukrem i sokiem cytrynowym (ok 2 łyżek soku cytrynowego). Odstawić do zamrażarki na min 3 godz. Można zamrażać od razu w ozdobnych pucharkach lub po zamrożeniu za pomocą łyżki do lodów kulki lodowe. Przed podaniem oblać lody np. syropem czekoladowym do deserów. Ilość cukru zależy od upodobań, czy lubimy słodkie, czy mniej.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    brzmi cudnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    rewelacyjny ten sorbet :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    mniammmmm
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    Mniam
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    palce lizać:)nic więcej nie trzeba dodawać:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !