Sposób przygotowania

Bakalie umyć i zalać wodą.Osączyć i pokroić na mniejsze kawałki.
Margarynę utrzeć dodając cukier,po jednym jajku i mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia.Następnie dodać sok z cytryny oraz bakalie posypane mąką.Wymieszać i wyłożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Piec w średnionagrzanym piekarniku przez ok.godzinę.
Po wystudzeniu keks polać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    No i na deserek się załapiemy:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Benia , miej litość nade mną ...nie mogę się tak objadać słodkościami ....
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ben-ka, podpowiedz jakiej wielkości foremki użyłaś?
  • 6
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ja keks zawsze piekę w dole od długiego prodiża i albo wkładam do piekarnika albo w prodizu a tym,że piekarnik bardziej wysusza ciasto.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ale pysznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam keksa :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smacznie wygląda!!!
  • 3
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo lubię keksy, a Twój wygląda super.
  • 3
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo ładnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    swietny przeepis
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    trzeba go w koncu zrobić
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszny jest keks
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smaczny :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    super deser:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    same pysznosci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !