Sposób przygotowania

Rabarbar pociąc na centymetrowe kawałeczki. Truskawki pokroić w ćwiartki. Owoce wymieszać z 1/4 szklanki mąki i cukrem brązowym. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Cały czas ucierając dodawac po jednym jajku i ekstrakt z wanilii. Dodać resztę mąki zmieszaną z solą i proszkiem do pieczenia. Szybko wyrobic ciasto. Przełozyc je na blaszke wyłożoną papierem do pieczenia. Wyrównac powierzchnię i nałożyć owoce. Posypać kruszonką. Piec 50 minut w temp 190 C do ładnego zarumienienia. Po wystudzeniu posypac cukrem pudrem.
Kruszonka:
Wymieszać wszystkie składniki do uzyskania \"grudek\". Zanim posypie się nią owoce należy trzymać ją w lodówce przez około 30 minut.
Smacznego!!

--> porcja na średnią blaszkę
--> można podawać z bitą śmietaną

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszny jest taki , dawno nie robiłam
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !