Sposób przygotowania

Bułeczki moczymy w mleku i odciskamy,Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy ją na tłuszczu,dodajemy posiekana wątróbkę i żołądek z indyka i smażymy parę minut.Seler naciowy i jabłka myjemy i drobno kroimy i dodajemy razem z orzechami i rodzynkami do patelni,całość smażymy kolejne 5 min,następnie dodajemy bułkę tymianek sól i pieprz,farsz musimy odparować aż będzie suchy,następnie odstawiamy go do wystygnięcia.Indyka dokładnie myjemy i osuszamy,nacieramy solą i pieprzem i nadziewamy go przygotowanym farszem.INDYKA SMARUJEMY POŁOWĄ MASŁA I WSTAWIAMY DO GORĄCEGO PIEKARNIKA NA 200 STOPNI I PIECZEMY 15 MIN,PO TYM CZASIE OBRACAMY NA DRUGA STRONĘ I PIECZEMY KOLEJNE 15 MIN,NASTĘPNIE WYJMUJEMY SMARUJEMY POZOSTAŁYM MASŁEM I PIECZEMY 3-4 GODZINY POLEWAJĄC CO JAKIŚ CZAS WYTWARZAJĄCYM SIĘ SOSEM.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Daria14

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !