Sposób przygotowania

Jabłka mujemy, osuszamy, wycinamy gniazda nasienne. Obieramy kroimy w kostkę , wkładamy do garnka z grubym dnem. Zasypujemy cukrem i odstawiamy na 30 minut, wczęśniej jeszcze zalewamy wodą wymięszaną z kwaskiem cytrynowym. Po tym czasie jabłka smażymy ciagle mięszając. Gdy jabłka będą już się rozpadac przekładamy gorące do wyparzonych słoiczków. odstawiamy dnem do góry, jeśli chcemy długo przechowywać musimy pasteryzowac ok 20 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa84

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    i na bułeczkę i do szarlotki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !