Sposób przygotowania

Ciasto naleśnikowe: Do miski wbić jajka, dodać mleko, mąkę, budyń w proszku, cukier, olej, sól - wszystko porządnie wymieszać i upiec naleśniki.
Nadzienie: banany obrać i rozgnieść mocno widelcem - dać do miseczki. Dodać dżem brzoskwiniowy (objętościowo - trochę mniej niż bananów). Zetrzeć trochę skórki cytrynowej na tarce i dodać do miseczki wraz z paroma kroplami cytryny. Wszystko wymieszać.
Nadzienie nakładać na zimne placki nalesnikowe, zwijać w ruloniki. Możemy je polać także czekoladą. Albo zwykła rozpuszczoną z mlekiem, albo przygotowaną polewą czekoladową z proszku.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !