Sposób przygotowania

1.Pomidory ponacinać krzyżowo,zanurzyć we wrzącej wodzie,obrać ze skórki.Podzielić na ćwiartki,usunąć pestki,pokroić w kostkę.
2.Cebule obrać,drobno pokroić.Szałwię opłukać,osuszyć,listki posiekać.
3.W rondelku rozgrzać olej,przesmażyć cebulkę.Pomidory włożyć do rondelka,dusić na wolnym ogniu,aż sos stanie się gesty.Przyprawić do smaku szczyptą cukru,solą i pieprzem oraz szałwią
Uwaga:Zamiast szałwii można dodać bazylie,tymianek,oregano lub czosnek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    klasyka to podstawa nie tylko w kuchni

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !