Sposób przygotowania

1.do rondelka wlać ocet,po czym gotować go z posiekanymi drobno cebulkami,czosnkiem i estragonem,tak długo,aż zostanie połowa płynu.Następnie płyn przecedzić do garnuszka,ostudzić,dodać żółtka i 1 łyżeczkę masła
2.Garnuszek wstawić do większego garnka z gorącą wodą i oba naczynia postawić na małym ogniu.Podczas podgrzewania ubijać sos do chwili,gdy zacznie gęstnieć.
3.Następnie zdjąć z ognia(nie wyjmować garnuszka z gorącej wody) i dalej ubijać sos,dodając po kawałku masło,aż powstanie gęsta i gładka masa.Na samym końcu dodać pastę pomidorową i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Sos ten to pyszny dodatek do wszystkich potraw z mięsa i ryb.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    muszę go koniecznie zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !