Sposób przygotowania

Fasolkę Jaś trzeba uprzednio namoczyć przez ok 10-12 godzin. Gotujemy na lekko osolonej wodzie aż będzie miękka. Jeżeli dobrze namoczymy fasolkę, to czas gotowania będzie krótszy. Ok pół godz gotujemy, choć to zależy także od gatunku fasolki.
Tak ugotowaną fasolkę polecam jako dodatek do rosołu lub oddzielne danie - polaną roztopionym masełkiem z bułką tartą.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    nie soli się ziaren roślin strączkowych przed ugotowaniem bo łupinka będzie zawsze twarda!
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    lubię fasolę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    smaczny ten jasiek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    fajne lubie fasole
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    dobre
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    też ją lubię
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pycha, bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    uwielbiam Jasia
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ale olbrzym!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !