Sposób przygotowania

Białka ubić, dodać cukier, żółtka, wymieszać z mąką zmieszną z proszkiem, piec ok.15-20 min. w temp. 160-180 C, pozostawić do wystudzenia.
Migdały odłożyć, resztą składników wymieszać, podgrzać, dodać płatki i podsmażyć.
Ubić kremówkę, dodać puder i letnią żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szkl. wody.
Masa kakaowa: ubić kremówkę, dodać puder, kakao i letnią żęlatynę rozpuszczoną w 1/4 szkl. wody.
Mleko skondensowane zmiksować z kostką masła-tak jak podano na opakowaniu.
Przełożyć ciasto: Biszkopt, na to mleko skondensowane, masa z migdałami, kremówka, wyłożyć biszkopty, na to masa kakaowa i posypać posypką, schłodzić.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super, lubię ten smak
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    fajnie wygląda, a jak musi smakować, chętnie bym kawałek zjadła
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    uwielbiam ciasta z toffi!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !