Sposób przygotowania

1.Pomidory sparzyć,obrać ze skórki,pokroić w kostkę.Cebulę i czosnek obrać,drobno posiekać.W rondlu rozgrzać oliwę.Podsmażyć na złocisty kolor cebulę i czosnek.Podlać winem,dusić 15 minut.
2.Dodać pomidory oraz po sporej szczypcie ziół.Doprawić solą i pieprzem,dusić na wolnym ogniu,aż pomidory się rozgotują.
3.Penne ugotować al dente w dużej ilości osolonego wrzątku,osączyć,włożyć do rondla z sosem,wymieszać,podgrzać.Nałożyć na ogrzane talerze.Posypać parmezanem oraz listkami rukoli.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !