Sposób przygotowania

1.Ryż wsypać do garnka z wrzącą,osoloną wodą i gotować na małym ogniupod przykryciem przez 20 minut.
2.Cebule obrac,umyc i pokroić w kostkę.Czosnek obrać,drobno posiekać lb przecisnąć przez praskę.Oliwki pokroić na cienkie plasterki.
3.Na dużej patelni rozgrzać margarynę,dusić razem czosnek i cebulę.Dodac mielon mięso,dobrze podsmażyć,mieszając.Doprawić do smaku solą,pieprzem,pieprzem cayenne oraz łyzeczką tymianku.
4.Ryż osączyć na sitku i dodać do mięsa mielonego,wrzucic olwki.Wszystkie składniki delikatnie wymieszać.
5.Jajka(4) rozbełtać z mlekiem,lekko ubijając widelcem,polać masę mięsno-ryżową na patelni.Omlet smażyć na małym ogniu,tak długo,aż się zetnie.Nastepnie podzielić na cztery porcje.Przed podaniem można dodatkowo posypać omlet natką pietruszki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !