Sposób przygotowania

Ubijamy białko z 5 jaj. Dodajemy cukier(1szkl.) i ubijamy dalej . Następnie dorzucamy żółtka z 5 jaj . Potem mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem i pieczemy 30 min. Margaryne ucieramy z cukrem. Potem dodajemy jajko u ucieramy dalej. Ostudzony biszkopt kroimy tak aby powstał kwadrat, kroimy w poprzeg wszystkie części . Odkładamy kwadratowe na bok a z pozostałych staramy sie ułożyć następną warstwę biszkoptu . Na pierwszy biszkopt kładziemy krem , przykrywamy następnym biszkoptem , smarujemy dżemem, przykrywamy . Smarujemy cały tort kremem ze wszystkich stron. Na konieć posypujemy kawą.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    na pewno pyszny
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    śliczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    na pewno był pyszny;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    ciekawy wystrój

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !