Sposób przygotowania

1.Pomidory sparzyć,obrać,przepołowić,pokroić na kawałki.Pomidory z 1 gałązką bazylii dusić na 1 łyżce masła około 20 minut.
2.Papryki przekroić wzdłuż na pół,usunąć gniazda nasienne,umyć.Cebule oczyścić,pokroić w kostkę.Oba warzywa gotować w litrze bulionu około 15 minut,odcedzić,paprykę oddzielić od cebuli.
3.Spaghetti ugotować w osolonej wodzie na półtwardo,odcedzić,osączyć,następnie polać 1 łyżka roztopionego masła.Pozostała porcję bazylii pokroić.
4.Pomidory przetrzeć przez sito,doprawić solą i pieprzem.Osiem łyżek sosu pomidorowego wymieszać z bazylią,ugotowaną cebulą i spaghetti.Farszem napełnić połówki papryki,oprószyć serem.Potrawę podawać z pozostała porcją sosu pomidorowego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajny pomysł.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !