Sposób przygotowania

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Wiórki namoczyć w mleku. Margarynę utrzeć na krem z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie nadal ucierać, dodając na zmianę po jednym jajku, łyżeczce mąki z dodatkami i łyżce namoczonych wiórków. Wyrobić na jednlolite ciasto. Przełożyć do natłuszczonej foremki i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 60 min. w temp. 180-200 stopni. Babkę można polać polewą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    znakomicie wygląda i świetna nazwa;)
  • 5
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    wygląda pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    ciekawa nazwa!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    nazwa super a smak pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Świetna nie tylko z nazwy
  • 2
    original
    Opublikowano

    aisza1

    jest pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !