Sposób przygotowania

W dużej misce połączyć ser, cukier i 2 łyżki amaretto, mieszamy do uzyskania gładkiej masy.
Mikserem ubijamy schłodzoną śmietankę i dodajemy ją do masy z mascarpone. Wszystko razem mieszamy.
Kawę robimy z 2 łyżeczek kawy rozpuszczalnej zalanej 3/4 szklanki wody, po ostudzeniu dodajemy 2 łyżki amaretto/
Biszkopty (podłużne, proste do tiramisu) maczamy w kawie i układamy na dnie kwadratowej formy o boku 20 cm (wyłożonej folią spożywczą) na nich połowę masy, posypujemy połową kakao, układamy drugą warstwę namoczonych biszkoptów, resztę masy serowej i posypujemy kakao.
Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    o jakie pyszne słodkości
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Z amaretto jest najlepsze...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    uwielbiam;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    super wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !