Sposób przygotowania

Masło zetrzeć na tarce,wyrobić z mąką,żółtkiem cukrem (5dkg),szczyptą soli i zawinąć w folię po czym przez godzinę chłodzić w lodówce. Na spodzie tortownicy rozwałkować 2/3 ciasta,a pozostałym ciastem wylepić boki tortownicy. Po-nakłuwać spód, gorzką czekoladę stopić w gorącej kąpieli wodnej. Jajka utrzeć z pozostałym cukrem,twaróg wymieszać z budyniem po czym masę twarogową podzielić na dwie części,a jedną z nich połączyć ze stopioną czekoladą. Na cieście rozsmarować najpierw jasną później ciemną masę twarogową (można odwrotnie). Piec przez godzinę w 180stopniach po czym dekorować na przemian polewą i ubitą z cukrem śmietana.

Komentarze

  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    dobre
  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pycha
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marzena06

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !