Sposób przygotowania

Pierś myjemy i osuszamy. Następnie nadkrajmy ją w połowie, ale nie przekrawamy do końca (tak, jakbyśmy robili hot-doga, bułkę przekrawamy wzdłuż, ale nie przekrawamy jej dosłownie na pół).

Pierś otwieramy, doprawiamy solą, pieprzem oraz papryką (słodką lub ostrą - wg uznania). Na jednej połówce układamy po kolej:
* plasterek sera (w oryginalnym przepisie byłą mozzarella)
* pomidory
* pieczarki

Pierś zamykamy. Rozkładamy folię aluminiową i posypujemy ją ziołami prowansalskimi. Kładziemy na zioła pierś i posypujemy z góry. Folię mocno zawijamy.

Pieczemy w piekarniku w 200C przez 20minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !