Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i rumem na puszystą masę. Białka ubić na sztywno. 25 dag orzechów włoskich drobno posiekać lub zemleć. Masę żółtkową połączyć z mąką przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia oraz z orzechami i rozpuszczonym, przestudzonym masłem. Delikatnie połączyć z pianą z białek. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej tartą bułką podłużnej wąskiej formy. Piec ok. 50 minut w 190 st. C, przestudzić, wyjąć z formy. Polać polewą ozdobić połówkami orzechów włoskich, posypać posikanymi pistacjami, zastudzić.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    uwielbiam i czekoladę i orzechy więc takie połączenie bardzo mi odpowiada:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !