Sposób przygotowania

Starty chleb wsypujemy do salaterki,posypujemy goździkami,zalewamy śmietana,mieszamy i zostawiamy na 1/2 godziny.2/3 szklanki cukru ucieramy z 2 łyżkami masła i namoczonym chlebem na jednolitą masę.Jabłka obieramy,usuwamy gniazda nasienne,kroimy na plasterki,kropimy sokiem z cytryny,obtaczamy w pozostałym cukrze,posypujemy cynamonem.Naczynie żaroodporne smarujemy masłem,układamy warstwami ciasto i plasterki jabłek.Ostatnią warstwą powinny być jabłka.Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 30 minut.Gotową zapiekankę posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    ronald88

    takiej jeszcze nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    bardzo fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    mm rewelacja
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawa zapiekanka
  • 1
    original
    Opublikowano

    iza15

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !