Sposób przygotowania

• szpinak, umyć, osuszyć, większe liście porwać,
• kurczaka przyprawić, piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez 20 min,
• bakłażan i cukinie pokroić w krążki i na pół, po 5 minutach pieczenia kurczaka dodać pokrojone, skropione oliwą warzywa,
• orzechy laskowe podprażyć na patelni,
• upieczonego kurczaka pokroić w kostkę,
• składniki sałatki wymieszać, kilka orzechów odłożyć do dekoracji,
• z sera, jogurtu, oliwy, soku z limonki i pieprzu, zrobić dressing do sałatki,
• polać nim sałatkę, wymieszać, posypać pozostałymi orzechami.

Komentarze

  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Nie przepadam za szpinakiem, ale na taka sałatkę to bym się skusiła.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    wyglada super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !