Sposób przygotowania

SKŁADNIKI OD 1-5 SĄ NA CIASTO.
POZOSTAŁE SKŁADNIKI SĄ NA NADZIENIE.

Wszystkie składniki na ciasto sprawnie zagnieść. Uformować kulę i wstawić na 30 minut do lodówki. Następnie cienko rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką. Foremki do torcików (średnica 10 cm, wysokość 4 cm) nasmarować tłuszczem, wykleić ciastem. Przykryć kawałeczkami papieru do pieczenia i napełnić suszonym grochem (tzw. pieczenie na ślepo).
Temp pieczenia: 200 stopni C.
Czas pieczenia: około 15 minut.
Następnie ostrożnie wysypać groch, wyjąć papier, piec kolejne 5-8 minut, aż torciki się przyrumienią.
Przygotować 250g owoców na krem, zmiksować. Żelatynę moczyć 10 minut w zimnej wodzie.
Ser utrzeć ze startą skórką z cytryny, cukrem i sokiem cytrynowym. Dodać zmiksowane owoce. Żelatynę wstawić na kuchenkę i mieszając, rozpuścić na małym ogniu w wodzie od moczenia, wlać do masy serowej, wstawić do lodówki.
Gdy masa zacznie tężeć, dodać ubita wcześniej śmietanę.
Torciki napełnić pozostałym kremem, ozdobić czekoladkami i podzielonymi na kawałki pozostałymi owocami.
Podawać posypane cukrem pudrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !