Sposób przygotowania

1. Masło stop, wystudź. Herbatniki pokrusz, wymieszaj z masłem. Tortownicę wyłóż pergaminem. Spód wylep masą z herbatników. Żelatynę zalej 1/3 szkl wrzątku. Mieszaj, aż się rozpuści.
2. Twaróg wymieszaj z cukrem, serkiem oraz sokiem z cytryny. Masę ostrożnie połącz z żelatyną i wylej na przygotowany spód. Wstaw do lodówki na 4 godz.
3. Marcepan rozwałkuj, podsypując cukrem pudrem. Z placka powycinaj krążki różnej wielkości i ułóż z nich różę na torcie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    na pewno przepyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    aisza1

    brzmi smakowicie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Milena87

    fajny tort

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !