Sposób przygotowania

W garnku roztapiamy margarynę, dodajemy cukier, wodę i kakao. Całość rozpuszczamy i studzimy. dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. osobno ubijamy białka i dodajemy do ciasta lekko mieszając. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Pieczemy około 35 min w 180 stopniach. Z ciasta wybieramy łyżką do miski cały środek, zostawiając około 1 cm dna i ok 2 cm brzegów. 3 Banany przecinamy wzdłuż i układamy na wydrążonym cieście płaską stroną w dół, kropimy sokiem z cytryny. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy do niej wiórki. Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżeczkach wody i dodajemy do niej zmiksowanego całkowicie banana (w zasadzie pól banana). Dodajemy do do śmietany lekko mieszając. Wykładamy śmietanę na banany układając kopiec i całość posypujemy okruchami z miski formując kopiec. Do lodówki

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Wygląda przepysznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    super :)
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela7

    super :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wygląda pięknie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    super
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo ładny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !