Sposób przygotowania

Na małym ogniu garnuszku stopić masło, z szczyptą cynamonu, cukrem i cukrem waniliowym. Dodać orzechy pistacjowe,dolać wodę.Gotować na małym ogniu, mieszać ciągle drewnianą łyżeczką aż do momentu gdy masa będzie gęsta, ostudzić wlać do natłuszczonych płaskich półmisek bądź do formy wysmarowanej olejem .Pozostawić do ostygnięcia. Do tej chałwy pasują różne owoce i orzechy.Smacznego!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    magical66

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    bardzo lubię chałwę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Ania67

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    iza15

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !