Sposób przygotowania

Mięso zmielić,cebulę pokroić i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu pod koniec dodać posiekany czosnek.Ryż ugotować o osolonej wodzie na pół twardo.Z mięsa,ryżu i cebuli z czosnkiem zrobić farsz,wszystko dokładnie wymieszać,doprawić solą i pieprzem.Od kapusty oddzielić liście i blanszować w wrzątku ok 3 minuty.Zawijać porcje farszu w liście kapusty pekińskiej i ciasno układać w garnku.Rozpuścić w 2 szklankach wody przyprawę do dań i podlać gołąbki,dusić na wolnym ogniu ok 1 godzinę od zagotowania.Można podawać z sosem pomidorowym.SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    super danie
  • 4
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pomysłowe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    ciekawe nikt z moich rodziny nie robi z pekinki a muszą być równie pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    nigdy nie gotowałam pekinki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    bardzo lubię gołąbki, ale z pekińskiej nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !