Sposób przygotowania

Mięso zmielić,cebulę pokroić i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu pod koniec dodać posiekany czosnek.Ryż ugotować o osolonej wodzie na pół twardo.Z mięsa,ryżu i cebuli z czosnkiem zrobić farsz,wszystko dokładnie wymieszać,doprawić solą i pieprzem.Od kapusty oddzielić liście i blanszować w wrzątku ok 3 minuty.Zawijać porcje farszu w liście kapusty pekińskiej i ciasno układać w garnku.Rozpuścić w 2 szklankach wody przyprawę do dań i podlać gołąbki,dusić na wolnym ogniu ok 1 godzinę od zagotowania.Można podawać z sosem pomidorowym.SMACZNEGO!

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !