Sposób przygotowania

Ciasto: Rozpuścić margarynę, dodać 3 żółtka, 1 szkl. mąki, 3 łyżki cukru, 1 cukier waniliowy, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, zmiksować i wyłożyć ciastem dno formy.
Masa białkowa: 9 białek ubić na sztywno, dodać 1,5 szkl. cukru.
Masa serowa: Wymieszać mikserem pozostałe składniki: ser, 6 żółtek, 2 cukry waniliowe, 2 budynie, kurkumę, olej i mleko. Ostrożnie dodać masę białkową i pokrojone w kostkę brzoskwinie, wymieszać. Wyłożyć wszystko do formy i wstawić do zimnego piekarnika. Piec 45 minut w temp. 200 stopni. Gdy ciasto będzie upieczone, temp. zmniejszyć do 50 stopni, włączyć termoobieg, trzymać ciasto w piekarniku około 1 godz. Ostudzony sernik posmarować polewą czekoladową i posypać płatkami migdałów. Sernik jest najlepszy po 2 dniach od upieczenia.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    musi być smaczny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Janek1

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !