Sposób przygotowania

Żelatynę zalać szklanką zimnej wody. Następnie wstawić szklankę do gorącej wody aby rozpuścić 4 żółtka, utrzeć z cukrem, dodać sok i trochę tartej skórki z cytryny. Ubić na sztywno białka. Utarte żółtka połączyć z żelantyną i delikatnie wymieszać z pianą. Można przystroić plasterkami cytryny i bitą śmietaną.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    ciekawa nazwa
  • 2
    original
    Opublikowano

    polly66

    \"geniuszko\" jak już wstawiasz zdjęcia w swojej księdze to nie musisz przy okazji obdarowywać nimi innych.....
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    dawno już takiej nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !