Sposób przygotowania

Mąkę i margarynę posiekać, dodać cukier siekać dalej, dodać proszek do pieczenia, żółtka i śmietanę, zagnieść szybko ciasto, ulepić kulę, schłodzić w lodówce ok 30 min, wyjęte z lodówki ciasto podzielić na 3 części dwie większe jedno mniejsze, dwie części rozwałkować , jeden płat ciasta przełożyć do blachy, posmarować dżemem , przykryć drugim płatem, podziurkować widelcem z pozostałego ciasta zrobić wałeczki i ułożyć je dookoła mazurka , piec w temperaturze 220s C przez ok 20 min, po upieczeniu i wystudzeniu polać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam mazurek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam mazurek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !