Sposób przygotowania

1. BISZKOPT:
Białka ubijamy z cukrem. Ubijając dodajemy żółtka i po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na blachę (23x35) i pieczemy około 25 minut w 180C. Studzimy, odkrawamy górę i nasączamy wodą z cukrem i sokiem z cytryny.

2. MASA POMARAŃCZOWA:
Mandarynki odsączamy i układamy na biszkopcie. Na soku z mandarynek i soku pomarańczowym gotujemy budynie. BARDZO szybko gęstnieje! Gorące wylewamy na biszkopt z mandarynkami.

3. PIANKA:
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Wykładamy na budyń. Na wierzch kładziemy herbatniki (w szachownicę).

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !