Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywna pianę, wsypujemy cukier puder i nadal miksujemy, następnie stopniowo dodajemy mąkę, żółtka , cukier waniliowy , proszek do pieczenia i roztopioną margarynę , wszystkie składniki miksujemy, ciasto przelewamy do blachy wysmarowanej margaryną i posypujemy bułką tartą, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180s i pieczemy ok 30 min, w tym czasie przygotowujemy lukier, cukier puder, sok z cytryny i wodę przelewamy do jednego naczynia i ucieramy do czasu, aż powstanie jednolita masa. Ostudzoną babkę polewamy lukrem i posypujemy kawałkami skórki z pomarańczy.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię taką
  • 4
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Też taką robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !