Sposób przygotowania

WYKONANIE:

1. PODPIEK:
* 2 szklanki mąki
* 7 łyżek cukru
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 1 cukier waniliowy
* 4 żółtka
* 3/4 kostki margaryny

Wszystko wrzucić do miski i ręcznie zagnieść z nich ciasto. Podpiek rozłożyć na blaszce i przyklepać.


2. CIASTO:
* 1kg białego sera
* 0,5 szklanki oleju
* 1 szklanka cukru
* 2 szklanki zimnego mleka
* 4 całe jajka
* budyń
* cukier waniliowy

Zmiksować jajka, dodać cukier, ubijać, aż będzie piana i stopniowo dodawać pozostałe składniki. Ciasto będzie bardzo rzadkie.

Wylać na podpiek. Piec 30-35 minut w 180C.


3. WIERZCH:
* białko
* 0,5 szklanki cukru
* 1 cukier waniliowy

Ubić same białka, następnie dodać cukier, a na koniec cukier waniliowy. Ubić na sztywno.

Wszystko razem piec jeszcze około 15-20 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !