Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy i dzielimy na 4 porcje,lekko rozbijamy tłuczkiem nacieramy czosnkiem roztartym z solą i pieprzem i odstawiamy na 30 min.Szczaw myjemy i wrzucamy na minutę na osolony wrzątek,odcedzamy i przelewamy zimną wodą,osuszamy i siekamy.Twaróg ucieramy z surowym żółtkiem,pestkami dyni,estragonem solą,pieprzem i mieszamy z posiekanym szczawiem.Filety rozkładamy na desce smarujemy przygotowanym farszem,zwijamy w ruloniki,owijamy nicią lub spinamy wykałaczką.Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. ze wszystkich stron.W rondlu topimy masło przekładamy zrumienione roladki podlewamy bulionem i winem i dusimy na małym ogniu ok 30 min.Pod koniec duszenia wlewamy mąkę wymieszaną ze śmietaną i podgrzewamy.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !