Sposób przygotowania

Marchewkę,pietruszkę seler obieramy i ścieramy na tarce o dużych otworach,CEBULĘ OBIERAMY I SIEKAMY.CEBULĘ SZKLIMY NA OLEJU,DODAJEMY STARTE WARZYWA MIESZAMY I SKRAPIAMY WINEM I DUSIMY NA MAŁYM OGNIU 15 MIN,SOLIMY DODAJEMY PIEPRZ I GAŁKĘ I OSTRĄ PAPRYKĘ.DO WARZYW DAJEMY LIŚĆ LAUROWY I WYJMUJEMY GO PO 3 MIN.CAŁOŚĆ MIESZAMY Z KONCENTRATEM POMIDOROWYM I JESZCZE CHWILĘ DUSIMY.ŚLEDZIE MYJEMY OCZYSZCZAMY ZE SKÓRY,SOLIMY I OBTACZAMY W MĄCE,SMAŻYMY NA ROZGRZANYM OLEJU I PRZEKŁADAMY DO NACZYNIA ŻAROODPORNEGO,NA ŚLEDZIE DAJEMY UDUSZONE WARZYWA I WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA NA 200 STOPNI .PIECZEMY PÓŁ GODZINY.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Śledzie solone na ciepło-interesujące.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !