Nowe przepisy na pyszne sałatki

Sposób przygotowania

Na patelni prażymy mąkę żytnią do lekkiego zżółknięcia,to samo robimy z mąką pszenną.Miód i cukier doprowadzamy do wrzenia i studzimy.Do letniego miodu dodajemy 3 jajka,sodę przyprawę do pierników,szczyptę soli przyprawę korzenną orzechy i drobno posiekane skórki.Na stolnicy robimy z mąki kopiec robimy wgłębienie i powoli wlewamy miód i starannie mieszamy.wyrabiamy godzinę i odstawiamy do lodówki na 3 dni.Po tym czasie wałkujemy do grubości 6 mm i wycinamy formy.Smarujemy białkiem i układamy na blasze na natłuszczonym papierze i pieczemy 15 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo interesujący przepis, szczególnie zaiteresowało mnie to prażenie mąki, jestem ciekawa jak smakują takie pierniczki. Tylko to wyrabianie przez godzinę ... chyba jestem za leniwa, aby się zdecydować i robić. Choć kto wie?...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !