Sposób przygotowania

Na patelni prażymy mąkę żytnią do lekkiego zżółknięcia,to samo robimy z mąką pszenną.Miód i cukier doprowadzamy do wrzenia i studzimy.Do letniego miodu dodajemy 3 jajka,sodę przyprawę do pierników,szczyptę soli przyprawę korzenną orzechy i drobno posiekane skórki.Na stolnicy robimy z mąki kopiec robimy wgłębienie i powoli wlewamy miód i starannie mieszamy.wyrabiamy godzinę i odstawiamy do lodówki na 3 dni.Po tym czasie wałkujemy do grubości 6 mm i wycinamy formy.Smarujemy białkiem i układamy na blasze na natłuszczonym papierze i pieczemy 15 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !